Öne Çıkanlar

Mümkün nasıl bir dergi?

NASIL BİR DERGİ?

Spiritüel alan ve kişisel gelişim dünyası hakkında neler düşünüyorsunuz? Pek çok insan bu alanın adını duyduğunda şöyle der,

“Boş işler!”

“Ay bunlara inanan var mı?”

Oysa reddetmeden ya da kabul etmeden önce yapılması gereken bir şey var ve bu, her şey için geçerli: Bi’ durup bakmak.

Bir kedinin merakı ve bir baykuşun şüpheciliğiyle yaklaşıldığında anlaşılıyor ki aslında meselenin inançla pek ilgisi yok. Bir bilgi var. Bir arayış. Bir felsefe. Bir yaklaşım…

Ve evet artık düşüncenin gücünü, arzunun tezahür yeteneğini, duygu ile bedenin etkileşimini ve daha pek çok şeyi biliyoruz.

Mümkün Dergi, bir kedi gibi merak eder ve bir baykuş gibi şüphe duyar.  Bilgiyi, fikri, bakış açısını ele alır, tavsiye vermez, yap ya da yapma demez. Sadece şunu der, “Hepsi mümkün!”

Hayatın sadece siyah, sadece beyaz olmadığını biliyoruz. Gerçeğin de sadece bilimsel ya da spiritüel olmadığını da biliyoruz. O halde, ellerini arkada kavuşturup tüm bu ara haller içinde kim gezecek? Çünkü görüyoruz ki bir yan var altına imzamızı atacak kadar kabul edilebilir ve bir yan var insanın içine kurt düşürüyor…

İşte bu sebeple biz, “Mümkün” derken “O mümkün, e ama bu da mümkün,” diyoruz.

Burası yeni bir felsefe alanı. Bilimsel olması gereken bilimsel, felsefi olması gereken felsefi; sanat ise sanat, inanç ise inanç. Belki hepsi hikâye belki hepsi gerçek… Ama bakması pek güzel!

Aristo Etik’te bize şu soruyu sorar, “İnsan hayatını nasıl yaşamalıdır?”

Bilmiyoruz ama işte bakıyoruz!

BİZ KİMİZ?

İstedik ki sağduyulu, tarafsız ve açık görüşlü bir yayıncılık yapalım. Slogan atmayalım. Bir tarafın kat’i savunucuları olmayalım. Bilgi taşıyalım ve bunu yaparken o alanın güvenilir kaynaklarından, uzmanlarından, tezlerinden ve antitezlerinden faydalanalım.

Aristo’nun “İnsan nasıl yaşamalı?” sorusunun cevabını bilmiyoruz evet ama arıyoruz. Bunu yaparken de insanı beden, zihin ve ruh; hayatı da bilinen ve bilinemeyen olarak ele alıyoruz. Bu amaçla, bilimden felsefeye, sanattan inanca insanlığın varoluş deneyiminde bizlere ışık tutan bu dört disiplini, çeşitli alt başlıklarla bir araya getirerek kah derviş hırkası kah beyaz önlük giyiyoruz. Kişisel gelişim, spiritüalite, bilim ve felsefe alanından besleniyor, kimi zaman mikroskopla kimi zaman sadece gönül gözüyle görülenleri inceliyoruz.

©mümkün dergi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yuka Ajans Yay. ve Org. Tic. Ltd. Şti.’ye aittir. Köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmesi ve/veya habere aktif link verilmesi halinde dahi kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.