Türkiye’nin İlk Kadın Fütüristi Ufuk Tarhan’ın yeni kitabı Yarının İşini Yarına Bırakma, Ceres Yayınları’ndan çıktı. Forbes Dergisi internet sitesinde Dünyanın En Etkin 50, En Etkili 100 Kadın Fütüristi arasındaki tek Türk olan Fütürist, Ekonomist, Gelecek Düşünürü ve Küratörü, T-İnsan UFUK TARHAN kitabı şu soruların yanıtlarını merak edenler için: Yarından sonra, 2050’lerden sonra, 2100’lere doğru neler olacak? O yıllara kendimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi hazırlamamızı sağlayacak koşulları nasıl oluşturacak? Özellikle de her şeyi belirleyecek olan eğitim devrimini nasıl gerçekleştireceğiz?
“Geleceğin Mesleklerini Bulma formülü” ve “2109 Menifestosunu Yazma” bölümleriyle interaktif bir deneyim de sunan kitap bugünün işini değil artık yarının işini yapma zamanımızın geldiğini hatırlatıyor.
Kitaptan:
Yarının işini yarına bırakma! Çünkü artık “Gelecek Nasıl Gelecek”, Yarın Nasıl Olacak” biliyoruz ve “HÜMANİZM + DATAİZM” çağındayız!
Sürdürülebilir kapitalizm ile tip-1 uygarlık seviyesine hazırlanıyoruz… Şimdi… Gereğini yapma ve harekete geçme zamanı!
Sen artık herhangi BİR ÜLKENİN DEĞİL, yeni bir dünyanın, dijital medeniyetlerin vatandaşısın ve gelecek için bizzat kendini dijit dijit kurgulamalısın!
Şimdinin insanlarını ehlileştirip geleceğin insanlarını şekillendirecek, birbirimize nesil ve menfaat çatışmasız, sürdürülebilir yaşam alanları açabilmemizi sağlayacak “oksimoron, eklektik, altruist, stoik, aktivist, sivil itaatsiz, kliktivist, slaktivist, sinik, kinik” gibi kavramlarda, makul bir ortak anlayışta olmamız gerekiyor.
Eğitim Devrimcileri “Elon Musk, Salman Khan, Sugata Mitra, Sir Ken Robinson, Ray Kurzweil ve Michio Kaku”nun geleceğin eğitimine, öğrenme teknolojilerine ve okullarına dair düşünce, model ve uygulamalarını çok iyi kavramalıyız.
Dijital ölümsüzlük, büyük plan, kardashev ölçeği gibi konular artık günlük konuşmalarımıza ve gelecek kurgularımıza girmeye başlamalı… Uzaya doğru ilerlemeliyiz…
©mümkün dergi
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yuka Ajans Yay. ve Org. Tic. Ltd. Şti.’ye aittir. Köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmesi ve/veya habere aktif link verilmesi halinde dahi kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.