pexels-tim-mossholder-383604-mod
Astroloji

2022 Venüs yılında para ile ilişkimizi şifalandıralım

Hepimiz aynı ilahi kanaldan geldik. Hepimiz için yetecek para var evrende emin olun. Yeter ki siz önce parayla olan ilişkinizi öğrenin, gerisi kolay…

Bu sene astrolojik olarak para ve finans konuları çok dikkat çekici hale geliyor. Ay düğümlerinin Boğa ve Akrep burçlarında olması, Kuzey düğümün Boğa olması, tüm dikkatleri Para Evi olarak bilinen 2. Ev’e ve Venüs gezegenine çekiyor. Bu yıl hepimiz hiper ekonomik krizin dalgalarıyla mücadele edeceğiz. Durum böyle olunca, parayla olan ilişkimiz önemli bir hal alıyor.

Doğum haritalarımızda parayla olan ilişkimizi, 2. Ev ve Venüs bağlantısıyla yorumlayabiliriz. Bazıları doğuştan parayı mıknatıs gibi çekerken, bazılarının çok çabalaması gerekebilir. Ülkede büyük bir ekonomik kriz varken bazıları tabiri caizse köşeyi dönerken bazılarına para kolaylıkla gelmez? Bu soruların cevapları doğum haritamızda saklı. Paraya olan bakış açımız, onunla kurduğumuz ilişki, çalıştığımız işten zevk alıp almadığımız, paraya verdiğimiz değer, paraya duyduğumuz sevgi veya nefret, hepsi parasal kazancımızı belirleyen parametreler. Ve tüm bunların şifreleri doğum haritamızda.

“ÇOK PARAM OLSUN” İÇİ BOŞ BİR CÜMLEDİR

Para hepimizin bildiği gibi bir enerjidir. Ve enerjiyi isteyemeyiz. Enerjinin temsil ettiği yani maddeleşen başlıkları isteyebiliriz. “Şu kadar param olsun” cümlesi, o yüzden içi boş bir cümledir ve enerji akışını sağlayamaz. Ancak, “Şu arabayı almak istiyorum, şu telefonu almak istiyorum” diyebiliriz. Paraya direkt odaklılık, parayı iter. Parayı ne için istediğimize odaklanmamız gerekir. Para bir enerjidir dedim. Enerji yasalarında, bir şeyi kuvvetle istemek direnç oluşturur. Bu yüzden paraya odaklı olmak, bir nevi parayı geri püskürtmek demektir. Çünkü bir şey daima zıddıyla var olur. Biz paranın gelmesine odaklı oldukça, paranın gelmemesi enerjisini de çalıştırmış oluyoruz. Peki ne yapmalıyız?

Öncelikle parayı ne için istiyorsak o konuya odaklı olmalıyız. Ev, araba, eğitim, giyim, yemek, telefon gibi tüm isteklerimize odaklanmalıyız. Cebimizdeki paraya odaklı olursak, isteklerimizi alma ihtimalinden de uzaklaşmış oluruz. Biz sadece seçim yapmalı, nasıl ve ne şekilde sorularının yanıtlarını sisteme bırakmalıyız. Eğer nasıl kısmına takılı kalırsak; yani “O evi nasıl alacağım ki?” sorusunda biraz fazla kalırsak, nasıl alamayacağım enerjisini çalıştırmaya başlamış oluruz.

Parayı çekmek için, parayı sevmek gerek. Kaç kişi cüzdanında büyükten küçüğe sıralı ve düzgün bir şekilde para taşıyor? Bu sorunun cevabı parayla olan ilişkinizin göstergesi aslında. Çünkü değer verdiğimiz şeye özeniriz, onu koruruz ve dikkat ederiz öyle değil mi? Değer vermediğimiz, sevmediğimiz şeye dikkat etmeyiz, onu atarız dağıtırız. Para enerjisine verdiğiniz değer doğrultusunda para da size değer verecektir. Para bir enerji olduğuna göre, sevildiği yerde can bulacaktır o enerjide. Ona değer vermeyen onu sevmeyen birine neden gelsin ki para?

PARA, NEŞE ENERJİSİNE ÇEKİLİR

Diğer yandan, para neşe enerjisine çekilir. Sevdiğimiz işi yapıyorsak ve bundan da keyif alıyorsak, para kazanırız demektir bu da… Yine yolumuz Venüs’e çıkar bu durumda. Çünkü Venüs paradan sorumlu olduğu gibi, keyiften de sorumludur. İşinizi seviyor musunuz? Veya sevdiğiniz işi yapıyor musunuz? Nefret enerjisi iter, sevgi enerjisi çeker. Sevmediği işi yapan kişiler farkında olmadan parayı iter.

Astroloji’de parayı ve keyfi Venüs ve 2. Ev temsil eder dedim. Haritalarımızdaki Venüs’ün yerleştiği burç ve ev, parayla olan ilişkimizi çok net olarak anlatır. Para evimizin yönetici gezegeni hangi ev ve burçtaysa parayı nasıl kazandığımız gibi konulara da aydınlık getirebiliriz. Peki para evinizin hangi burç olduğunu nasıl bileceksiniz?

Bunun için öncelikle yükselen burcunuzu bilmeniz gerekir. Yükselen burcunuz ne ise o 1 evdir. 2. Ev yani para eviniz de o burçtan sonra gelen burçtur. Örneğin; yükseleniniz Terazi ise, 2. Ev para eviniz de Terazi’den sonraki burç olan Akrep’tir. Demek ki para evinizin yönetici gezegeni Akrep burcunun yönetici gezegeni olan Mars’tır. Haritanızda Mars hangi evde ve burçtaysa sizin para kazanma şeklinize ışık tutmuş olur.

Para ve keyif temsilcimiz Venüs dedim. Bunu biraz daha açalım. Venüs; haritalarınızda yönettiği ve yüceldiği burçlardaysa, yani Boğa, Terazi ve Balık burçlarındaysa, büyük gezegenlerden destek alıyorsa, parayla olan ilişkiniz olması gerektiği gibidir. Siz diğerlerine göre daha kolay para kazanırsınız ve parayı mıknatıs gibi çekersiniz. Hele bir de, para evinizin yönetici gezegeni güçlü bir evdeyse o da büyük gezegenlerden destek alıyorsa işinizi seversiniz ve yine para size koşarak gelir.

Peki Venüs haritalarımızda düşük olduğu bir burçta ve sevmediği bir evdeyse, üstelik büyük gezegenlerden Satürn, Jüpiter, Plüton Uranüs gibi destek almıyor ve zorlu açılar alıyorsa o zaman parasız mı olacağız? Tabii ki hayır. Sizin parayla ilgili önemli sınavlarınız olduğunu anlamına gelir bu durum. O zaman parayla olan ilişkiniz üzerinde biraz egzersiz yapacaksınız. Sevdiğiniz işi yapamıyorsanız, işinizi sevmenin yollarını arayacaksınız. İşinize biraz mizah katacaksınız. Yani çaba göstereceksiniz.

Tüm bunlar, bazılarının parayı neden daha kolay, bazılarınınsa neden çok mücadele ederek kazandığını açıklıyor. Duymuşsunuzdur, “Para beni sever” der bazıları… Parayı mıknatıs gibi çekmesini halk dilinde böyle açıklar bu kişi. Oysaki bu kişinin haritasında Venüs’ü ışıl ışıldır. Diğeri de “Ben paraya önem vermem, para benim elimin kiri “ der. Bu kişi de sürekli paranın peşinde koşuyordur. Çünkü para da onu sevmez ve gelmez.

Hepimiz aynı ilahi kanaldan geldik. Hepimiz için yetecek para var evrende emin olun. Yeter ki siz önce parayla olan ilişkinizi öğrenin, gerisi kolay…

2022 yılı Venüs yılı… Hepimiz parayla olan ilişkimize yani haritalarımızdaki Venüs’e odaklanalım. Onu şifalandıralım.

Bu yazı, Mümkün Dergi’nin Dergilik platformundaki 1. sayısında yayınlanmıştır. Ocak 2022

©mümkün dergi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yuka Ajans Yay. ve Org. Tic. Ltd. Şti.’ye aittir. Köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmesi ve/veya habere aktif link verilmesi halinde dahi kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Olgu Ilgın
Satış, pazarlama ve halkla ilişkiler alanındaki kurumsal kariyer hayatını 2010’da tamamladı ve astroloji alanında yıllara dayalı eğitimlerini kolektif bilincin yükselmesi adına profesyonel hayatına taşıdı. Şirket, kurum ve bireylere danışmanlık yapıyor.