Astroloji

2023 ve 7 Mucizesi

İnsanın kendi benliğiyle gerçekten tanışması

Uranyen Astrolog, Kozmik Bilinç Okulu Kurucusu, Uranyen Astroloji Derneği Başkanı, özellikle Youtube’da yaptığı astroloji ve Ruh ve Ruh Eşleri Tarot açılımlarıyla büyük kitleleri etkileyen Sevilay Eriçdem 2023 yılını, bu yılın numeroloji ve tarot açısından anlamını, bize getireceklerini, 2023’ün ikiz ruh ve ruh eşi yolculuklarındaki yerini Mümkün Dergi’ye anlattı.

Sevilay Eriçdem

2023 toplamda numerolojik olarak topladığımızda 7 rakamına işaret ediyor. 7 gizemli ve önemli bir sayı, bu anlamda 2023 yılını nasıl değerlendirirsin?

2023 tarotta “Arabacı/Araba” kartına işaret ediyor. 2023 yılında araba kartının dünyasal ve ruhsal yolculuklar ile ilişkisini ve insanlığa neler vadettiğini anlayabilmek için tarotun ilk kartı olan 0 numaralı kartı Joker’in mistik yolculuğunu tekrardan mercek altına alma gereği var. Dünyaya gönderilen Joker doğar, erkek ya da kadın bir forma bürünür, belli bir olgunluğa ulaşır, âşık olur, daha başka bir olgunluğa ulaşır, yalnız kalır, kendi nefsiyle – egosuyla yüzleşir, birtakım daha maceralar yaşar, sonunda da bu dünyadan alacağını alarak terk-i diyar eyler. Joker’in başına gelen en özel maceralardan biri de şüphesiz kendi miracına yükseldiği, kendi benliğiyle tam olarak yüzleştiği, bu vesileyle kendinden hareketle yaratıcısını tanıdığı, yani insan olduğunu öğrendiği zamanlardır. Dünyaya gelen her insan, insan olmayı öğrendiği bir dönemden geçer. Burada bahsedilen insan olmak, ne sadece etten kemikten, akıl ve duygu sahibi bir canlı ne de etik kurallara dikkat ederek yaşayan, insan haklarını gözeten, iyi bir insan anlamına geliyor. Her insanın içinde açığa çıkmayı bekleyen bir cevher yatar. Enteresandır ki bu cevher herkeste farklıdır, ne zaman çıkacağının belli bir vakti yoktur ve açığa çıkmak için bizim hazır olmamızı bekler. Ortaya çıktığında da bizi varlığımızın derinliklerine götürür. Orada daha önce varlığından haberdar olmadığımız kavramlarla yüzleştirir. Pek çok kişide bu durum bu dünyaya neden geldim diye sormaya başladığı döneme denk gelir. Kimde nasıl ve ne zaman ortaya çıkacağı belli olmayan bu aydınlanma bizi asıl benliğimizle, benliğimizin hakikatleriyle ve nihayetinde de bu hakikatin tek ve biricik sahibi ile tanıştırır.

İşte bu anlamda 2023 yılının vadettiği en temel etki insanın kendi gerçek benliğiyle tanışması olacaktır. Her insan, kendi benliğiyle tanışıp insan olmayı öğrendikten sonra artık hazır olduğu bu yolculuğa çıkmayı hak eder. Tüm benliği ile buna hazırdır. Herkes bu dünya hayatında kendi hedefine yükselmenin bir yolunu bulabilir. Yeter ki niyeti olsun. Sonuçta her şey insanın gayretine bağlıdır. İşte Joker’in başına gelen en tuhaf olaylardan biri olan hedefine doğru yönlenme ve ilerleme tarotta araba kartı ile anlatılır.

Araba kartı bildiğim kadarıyla Savaş Arabası olarak geçiyor Tarot Major Arcana destesinde, bu bir savaş içinde olacağımızı mı gösteriyor?

Evet. 7, Rider Waite Tarot kartlarında, araba kartı savaş arabası ile tasvir edilir. Savaş arabası her manada harekete hazırdır. Araba kartında oturan iki sfenks harekete geçmek için şövalyenin komutunu bekler. Bunun anlamı şudur: Yaşam yolculuğumuza çıkmamız için bizim de irademize komut vermemiz gerekir. Biri beyaz diğeri siyah renkte olan bu iki sfenks, pozitif ve negatif ve aynı zamanda karşıt güçleri temsil eden bir anlama sahiptir. Beyaz sfenks, genel refahı arayan iyi, yapıcı iradeleri sembolize eder. Siyah sfenks sabırsız, yıkıcı ve arabayı güçlü bir şekilde çeken sfenkstir. Çabalarıyla, arabayı parkurundan çıkarabilir ancak bu aslında, sadece yanındaki beyaz sfenksin daha fazla çabalamasına ve arabayı dengede tutmasına sebep olacaktır. Sürücünün görevi, bu sfenkslerin iradesini ve mutlak kararlılığını kullanarak bir hedefe doğru yönlendirmektir.

HER İNSAN KENDİ EVRENİNDE YAŞAR

Arabanın kendisi başlı başına evrenin kendisidir. Her insan kendi evreninde yaşar. Kendi evreninin gerçekliği içinde, kendi oluşturduğu zihin zemininde, kendi yollarıyla hedefine ulaşmaya çalışır. Bu anlamda, bizim başkalarıyla olan paylaşımlarımız iki evrenin uzay boşluğunda birbirine temas etmesi gibidir. Arabanın üzerindeki yıldız desenli örtü adeta şövalyenin kendine has küçük gökyüzünü anlatır. Örtüyü tutan dört kol, diğer büyük arcana kartlarındaki sütunlara benzer. Şövalye burada kendi evrenindedir. Kendi bir yolculuğa çıkmalı, kendi gücünü kanıtlamalı, kendi sarfettiği enerjisini gene kendi için kullanmalıdır. Arabanın semasını tutan bu dört kol her bireyin kendi evrenini ayakta tutma çabasına bir göndermedir. Bu dört sütun aynı zamanda, her biri bir elemente denk gelecek şekilde ateş, hava, toprak ve su şeklinde de yorumlanır. Ayrıca bu yıldızlı örtü binicinin göksel dünya ve ilahi irade ile bağlantısını gösterir.

HERKES KENDİ EVRENİNİN GÜNEŞİDİR

Şövalyenin saçlarının sarı olması, herkesin kendi evreninin güneşi olmasından ileri gelir. Zırhın kare şekli, şövalyenin kararlılığının bir sembolüdür. Bu onun iradesinin gücünü ve eylemlerini dayandırdığı maddi dünyayı gösteren bir semboldür. Yani bir insan olarak bu şövalye maddi boyutta bu dünyaya bağlıdır. Zırhın üstündeki küçük kare, şövalyenin gücünün sınırları olduğunu gösterir. Şövalyenin başındaki sekiz köşeli yıldızdan tacı, defne yaprakları ile süslüdür. Defne yaprakları onun aydınlandığını ve iradesinin saf olduğunu gösterir. Sekiz köşeli yıldız ise İştar yıldızıdır. Tanrıça İştar, Venüs gezegenini temsil eder. Bereket, aşk ve savaş tanrıçasıdır. Tacının altında, Joker‘de de benzerini gördüğümüz gibi yeşil yapraklardan bir çelenk vardır. Şövalyenin saçlarını çevreleyen yeşil çelenk, tıpkı yeşil yaprakların saçlarını bağladıkları gibi aslında güneş ışığının da doğada bağladığı gerçeğini sembolize ediyor. Güneş ışınlarını yakalamak ve organik forma bağlamak, bitkilerin yeşil renklendirici maddesi olan klorofilin oluşturulma şeklidir. Yaşam gücünün hizmetimize sunulduğunu ve onu en anlamlı şekilde kullanmamız gerektiğini vurgular.

Şövalye sihirbaz gibi bir asayı tutar. Bu, iradesini ve zihninin gücünü onun kontrol ettiğini söyler. Bu yüzden arabayı sürüyor gibi görünürken, dizginleri yoktur. Şövalye her omuzunda birer hilal taşır ve ay, yengeç burcunun gezegenidir. Bu kartın burcu da yengeçtir. Omuzlarındaki bu hilaller, yaratılanları temsil eder. Daha yakından bakarsak, hilallerin içinde iki farklı ifadeye sahip yüzlerin olduğunu görürüz. Hilal başlangıçları sembolize ediyorsa hilallerin içindeki bu birbirine zıt, pozitif ve negatif ifade, yeni başlangıçların olumlu da olumsuz da olabileceğini ifade eder. Ayrıca Ay’ın hilal ve balsamik evreleri birbirine paralel bir evreni yansıtır. Her bir başlangıcın içinde var olan, o deneyimin özümsendiği zamana doğru kaçınılmaz bir gidiş olacaktır.

POZİTİF VE NEGATİFİN BİRLİĞİ

Şövalyenin kemeri, zamanı gösterir; zodyağın ekliptik dairesini hatırlayın. Arabanın ön tarafındaki mavi kanatlı küre güneş tanrısı Ra’yı tasvir eder. Harry Potter hayranları aslında bu sembole çok da yabancı değiller. Bu kanatlar Hint kültürüne ait iki sembol olan Lingam ve Yoni‘yi taşıyorlar. Bu iki sembol kadın ve erkek cinsel organının birleşmesini tasvir eder. Buradaki anlamı ise iki büyük enerjinin zamanında bir araya gelip bir enerji patlaması oluşturmuş olmasıdır. Bu anlamla ortaya çıkan yeni enerjiyi Joker olarak nitelendirebiliriz. Çünkü kadın ve erkeğin birleşmesinden bir çocuk meydana gelebilir. Bu semboller, hepimizin böyle iki enerjinin birleşmesinden ve onların aralarındaki sevgi bağından geldiğini bize hatırlatır. Kanatlarının olması, kaybolduğumuzda ebeveynlerimizin kılavuzluklarına başvurabileceğimizi ifade eder. Pozitif ve negatif güçlerin birliği ve evrenin üretici gücünün sembolü olarak da nitelendirilir.

Yani yeni bir doğum mu anlamına geliyor?

İşte bu tümüyle donatılmış savaş arabasıyla Joker artık gökyüzündeki hedefine doğru bir diğer ifadeyle miracına çıkmaya hazırdır. Sadece sfenkslere komut vermesi beklenir. Rumi Tarot’ta ise bu kart Peygamberin İsra yolculuğunu yaptığı Burak atı ile tasvir edilmiştir. Hz. Muhammed’in miraca yükselmeden önce, gecenin küçük bir zaman diliminde Mekke’den Kudüs’e yaptığı seyahate “İsra” denir. Gene Rumi Tarot’ta da araba kartı, yani Burak atı hayali beden, ruhun alemlere yükselirken kullandığı astral beden veya mistik bir araç olarak nitelendirilir. Eğer Joker bu yolculuğunu başarılı bir şekilde tamamlarsa, miracına yükselecek, insan-ı kâmil yolunda atılacak en büyük adımı atmış olacaktır. Yalnız yolculuk bununla bitmez, aksine yeni başlayacaktır.

Zaten 7 kutsal bir sayı değil mi?

7 rakamı İbranice’de “Heth” harfine karşılık gelir ve bu da muhafaza etmek için çekilmiş “çit” anlamındadır. Çok eski zamanlardan itibaren 7 sayısı özel bir anlam taşıyordu. Kendine özgü matematiksel özellikleri, Pythagoras ve diğer Yunan filozoflarının 7 rakamının koruyucu güçlerinin olduğuna inanmalarına sebep oldu. 7, tefekkür, maneviyat, duyarlılık, sempati ve ustalığı temsil eder. Bu sayı, “Kolektif Bilinç”, inanç ve maneviyat, manevi uyanış ve farkındalık, manevi aydınlanma, manevi gelişim, mistisizm, sezgi ve içsel biliş, içsel bilgelik, psişik yetenekler, ezoterik, yalnızlık, tecrit, ileri görüşlü, zaman ve mekânda tezahür etme anlamlarına gelebilir. 7 rakamının İbranice’deki karşılığı bu kartın ana temalarından birini oluşturur. Bu, sahip olunanı muhafaza etmektir. Arka planda, taş duvarlarla çevrili bir şehir var ve bu duvarlar şehri saldırılara karşı koruyorlar. Duvarın önünde başka bir savunma yolu olan nehir var. Nehir düşmanların şehre ulaşması yolunda başka bir engel teşkil ediyor. Savaş arabasının bile, taşınabilir bir “çit” olduğunu söyleyebiliriz. Arabayı sürecek kişi vücudunu -özellikle göğsünü- yaralanmaya karşı koruyan zırh giyiyor. Tüm bu semboller ilk bakışta birinci sırada “muhafazanın” geldiğini söyler. Bu karttan almamız gereken ders, ilahi gücün bize kendi özgür irademizi vermiş olması ve bu iradenin gerçek kaynağı olmasıdır. Bunu tamamen ve derinden anladığımızda, bize itaat etmeyi amaçlayan tüm enerjileri nasıl kontrol altında tutacağımızı bileceğiz. Cüzz-i irade sınırları içerisinde nasıl tanrı gibi olunur ve etkili eyleme nasıl geçilir, bunu öğreneceğiz.

Peki bu anlamda Araba’nın İkiz Ruh ve Ruh Eşi yolculuklarına etkisi nasıl olacak?

Bu bağlamda İkiz ruh ve ruh eşi yolculuklarında ilerleyebilmenin yolu, Arabacı kartıyla ifade edildiği ve 2023 yılına damgasını vurduğu gibi kendi benliğimize doğru hareketle başlayacaktır. Bu durum birçok ruh eşi veya ikiz ruh yolcusunun yollarının başlangıçta bir süre ayrılması anlamına geliyor. Ancak bu daha sonra aynı zaman senkronunda buluşmak üzere bir araya gelmek için kaçınılmaz bir ayrılıktır. Astrolojik olarak yılın ortalarında temmuz ayında Güney Düğüm Terazi ve Kuzey Düğüm Koç burcunda geçtiğinde bu ayrılık enerjisi daha belirgin bir şekilde açığa çıkacaktır. Bu kaçınılmaz ayrılıklar, denge ve uyumun yakalanması için önce bireysel keşiflerin tamamlanmasını şart koşar.

Koç ile dünya realitesiyle yalnız mücadele etmesi gereken bir varlık boyutunu anlatır. Araba kartı, yengeç burcuyla öncülük enerjisini – yuva ve yuvaya dönüş – anne karnı – rahim – döllenme – çocuk – yaşam ve ölüm – temalarını açığa çıkartacaktır. İkiz ruhlar ve ruh eşleri için yalnız yürünmesi gereken yollar önümüzde uzanıyor gibi görünse de bu yalnızlık ebedi birliğin oluşturulması için kaçınılmaz bir yalnızlıktır. Varlığımızın özünü muhafaza etme yolculuğumuzda, ebedi aşk ve ebedi sevgi kavramının bizde açığa çıkan gerçekliğini özümseyeceğiz. Gerçek sevginin dünyevi bedenler üzerinde değil, ruhun derinliklerinde olduğunu kavrayacağız. Yanı sıra, bu kart ve 7 rakamı dünyevi anlamda kutsanmış ruhların dünyaya doğma zamanına işaret ediyor. Dünyayı emanet alacak gelecek nesiller doğacak. Bu doğacak ruhlar, onları doğuracak ruhların, ruh eşi olacaktır.

Mümkün dergi için Araba kartının açılımını bir de Tarot kartlarına sordum. Araba / Değnek Ası / Dünya kartı çıktı.

“Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman, bilmem! Yeter ki o kapıda durmayı bil!”  Mevlâna

Sevgiyi şefkatle muhafaza etmeyi, içinde ayrılıkların da barındırdığı bu dönemde, gerçek ve ilahi birliğe doğru gitmek için doğru yerde kalarak ilerlemeyi seçme hedefiyle, kolektife sevgiyle bilgi ve ışık olsun.


©mümkün dergi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yuka Ajans Yay. ve Org. Tic. Ltd. Şti.’ye aittir. Köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmesi ve/veya habere aktif link verilmesi halinde dahi kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

kevser-aycan-saroglu
Kul, insan, kadın, gazeteci, yazar, editör, yazar kâşifi, rüya avcısı. Amerikan Dili ve Edebiyatı mezunu. Medya sektöründe çok uzun yıllar muhabir, editör, köşe yazarı olarak görev yaptı. Halihazırda büyük bir yayınevinde yayın danışmanlığı yapıyor. Kendisini ‘ebedi hayat öğrencisi’ olarak görüyor.