bridge-g9d33624c3_1920-mod
Haberler

İyiliğe bir köprü kur, birlikte büyütelim

Dünyamızın ve üzerinde yaşayan canlıların bütünün iyilik haline inanan Köprü Project hareketi, kurumsallaşma çalışmalarına hız verdi.  Sosyal bir fayda etrafında toplanan grupları birleştirmek ve sinerjiyle üretilen sosyal fayda alanını genişletebilmek amacıyla oluşturulan Köprü, çalışma grubu olarak son iki yıldır faaliyetlerini sürdürüyordu. Çok yakında dernek olarak kuruluşunu tamamlamayı hedefleyen grup, sosyal fayda odaklı ilk etkinliğiyle de sesini duyurmak istiyor.

Uzun yıllar boyunca çok uluslu şirketlerde çeşitli görevlerde bulunmuş olan ekip üyelerinin sosyal fayda için bir şeyler yapma arayışları sırasında yolları kesişmiş. Yaklaşık iki yıllık bir araştırma ve analiz dönemi sonrasında sosyal dijital bir platformla kendi etki alanlarını da genişletebileceklerini fark etmişler. Kurucu ekip üyeleri, platforma katılacak olanların bir amaç için buluşmalarını ve sürdürülebilir, eşitlikçi, dinamik iş modelleri oluşturmalarını sağlamak gibi iki ana hedef üzerinde çalıştıklarını belirtiyorlar. 

YATAY VE DİKEY HİZMET BOYUTLARI

Yatay ve dikey hizmet boyutları olarak adlandırılan bu çalışma alanlarından, yatay hizmet boyutu; katılımcılara sosyal dijital ağ üzerinde, ilgi ve çalışma alanlarına göre buluşma yerleri ve network olanağı sunacak. 

Dikey hizmet boyutunu oluşturan “Köprü Akademi” ise konusunda uzman global eğitmenler ile bireylere ve yeni dünya organizasyonlarına destek ve danışmanlık hizmetleri, eğitimler verecek, atölyeler düzenleyecek.

Platformun kurucularından ve aynı zamanda sözcülüğünü üstlenen Nihan Uycan Özen, yatay ve dikey boyutların etkileşim halinde ve birbirlerine hizmet edecek şekilde yol alacağının altını çiziyor. Özen, “Bizi bu platformda buluşturan ortak ilham noktamız, çevremizde gözlemlediğimiz sevgisizlik, mutsuzluk ve bunları oluşturan sorunlara karşı gösterilen eylemsizlikti. İnsanlar çoğunlukla yaşanan sorunların bir parçası olduğunu anladıktan sonra, çözümün de parçası olabileceğini fark ediyor. Bizde de böyle oldu. Özellikle çevremizde gözlemlediğimiz adacıklar şeklinde sosyal fayda üreten ya da üretme arzusunda olan kişiler bize umut ve ilham oldular. Biz de daha büyük bir etki için kollektif bir alan hayal ettik. Sonrasında bu enerji bizi bir araya getirdi ve de getirmeye devam ediyor. Üye sayımız her geçen gün daha da artıyor” diyor.

İYİLİĞİN DÖRT HALİ…

Ekip yapısı “iyiliğin dört hali” olarak belirtilen ilkeler üzerinde oluşuyor. 

“Çeşitlilik, dönüştürücülük, kolaylaştırıcılık ve kapsayıcılık” olarak belirlenen ilkeler, “İyiliğe bir köprü kur, birlikte büyütelim” sloganıyla tamamlanıyor. 

Köprü ekibinin içinde, mentor, danışman ve spiritüel eğitmenlerden; sanatçı, akademisyen ve bilim insanlarına, STK’lara, yerel yönetimlere, okullara, iş dünyasına, uluslararası kuruluşlara kadar pek çok alandan kurum, kuruluş ve kişinin yer alması hedefleniyor.  Köprü, bu yanıyla kapsayıcılık ve çeşitlilik ilkelerini sonuna kadar onurlandırıyor ve herkese çağrıda bulunuyor: “Köprü’ye bir taş da sen ekle” diyor.

KÖPRÜ NE SAĞLAYACAK?

Köprü Project’in kurucularından ve aynı zamanda yoga eğitmeni olan Didem Uycan Yılmaz, platformun başta gelen hedefinin, katılımcıların tutkulu olduğu bir amaç için ekip oluşturmasına yardımcı olacak bir network sağlamak olduğunu dile getiriyor. Platformun bunun için üst düzey bir teknolojik alt yapı oluşturduğunu söyleyen Didem Uycan Yılmaz, “Üyelerimiz bu teknolojik altyapıdan yararlanarak Köprü içinde çalışma grupları kuracaklar, kendi isteklerine uygun grupları bulup katılabilecekler. Forum alanlarında ilgili konularda sohbetler edebilecekler.

Köprü içinde oluşturacağımız hizmetlerle üyelerimize; mentorluk, bireysel gelişim, liderlik, esnek dayanıklılık gibi çeşitli profesyonel destekler sunacağız. Bu desteklerden yararlanan üyelerimiz, yeni katılanlarla deneyimlerini paylaşabilecekler, bahsettiğimiz teknolojik altyapımız sayesinde projelerine fon arayabilecek ve bu fonlara başvurabilecekler” şeklinde konuşuyor.

İLK ETKİNLİK: AMAÇ ATÖLYESİ

Köprü ekibi, uzun süredir kapalı devre sürdürdüğü çalışmalarını, dikey hizmet boyutu olarak adlandırdığı Köprü Akademi’nin ilk etkinliği ile duyurmayı planlıyor. Köprü hareketinin kurucularından ve akademinin sorumlu yöneticisi Gül Yücel, ilk etkinliklerinin “Amaç Atölyesi” olduğunu söylüyor. Uzun süredir liderlik ve organizasyonel gelişim alanlarında profesyonel danışmanlık yapan Yücel, “Amaç Atölyesi’ni, amacını bulmak, dünyada daha fazla etki yaratmak isteyenler için düzenliyoruz. Üç ayrı günde, ikişer saatlik oturumlar olarak tasarlanan atölyemiz, katılımcıların bireysel amaçlarını açığa çıkarmalarına, kendilerine en uygun işi tespit etmelerine ve bunu nasıl gerçekleştireceklerine dair cevaplar bulmalarına yardımcı olacak “diye bilgi veriyor.

Projenin ilk etkinliği olan “Amaç Atölyesi’nin, ilk oturumu 20 Mart Pazar günü  17.00-19.00 saatleri arasında online olarak  düzenlenecek. 

Başvurmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

https://www.kopruproject.org/event-details/hayatina-amac-amacina-hayat-kat 

©mümkün dergi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yuka Ajans Yay. ve Org. Tic. Ltd. Şti.’ye aittir. Köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmesi ve/veya habere aktif link verilmesi halinde dahi kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.